Kako deluje Sensodyne

Kaj je občutljivost zob?
Zaradi različnih dejavnikov lahko naši zobje postanejo občutljivi na toplotne spremembe, na sladko ali kislo hrano, kar večina ljudi občuti kot neprijetno skelenje zob, nekateri pa tudi kot kljuvajočo bolečino. Zobovina je pri zdravih zobeh prekrita z dlesnijo in sklenino. Če pa je zobovina izpostavljena, postane to področje občutljivo. Do izpostavljenosti lahko pride iz več razlogov - izguba sklenine je lahko posledica kislinske erozije in abrazije zaradi ščetkanja zob, zobovina pa lahko postane izpostavljena tudi zaradi umika dlesni. Ker je v zobovini tisoče majhnih kanalčkov, ki vodijo do živčevja, zobje zaradi vdora tekočine in posledično draženja živčnih končičev postanejo preobčutljivi.

Kako deluje Sensodyne?

Zobne paste Sensodyne delujejo na različne načine, ki se razlikujejo glede na vsebnost aktivnih sestavin. Izdelki vsebujejo kalijev nitrat, stroncijev klorid, Novamin (kalcijev natrijev fosfosilikat) ali kositrov fluorid, ki pomagajo lajšati bolečine občutljivih zob.

Izberite enega od zgornjih izdelkov in poglejte, kako deluje Sensodyne.

Sensodyne Fluoride

Kalijev nitrat 

Razbremeni občutljivost zobovine s pomočjo blokade živčnega impulza v notranjosti zoba. Kalijev ion v zobni pasti Sensodyne se po mikroskopskih kanalih zobovine prebije do notranjosti zoba in pomiri živec z njegovo depolarizacijo. Prenos živčnega impulza do možganov je blokiran, kar ustavi bolečino. Klinične študije kažejo, da kalijev nitrat progresivno zmanjšuje bolečino v periodi dveh tednov. Sensodyne zobno pasto je priporočljivo uporabljati dvakrat na dan za preprečitev živčnega odziva in lajšanja bolečine.

Nadaljnja uporaba Sensodyne zobne paste bo pomagala preprečiti ponovno občutljivost zob.

Sensodyne Fluoride